Шукати в цьому блозі

20 квітня 2021

Недільна розсилка CBN - 18 квітня 2021 року

Привіт! Це Андрій Лисенко з традиційною недільною розсилкою CBN. Як завжди, чекаю на ваші відгуки, критику і побажання на andriy.lysenko@gmail.com. Зворотній зв’язок - важлива для мене річ.


Ковід


Протягом тижня від коронавірусу померли 48 (!) жителів Кіровоградщини. Будьте обережними - зараза не розбирається в чинах і соціальних статусах, місцях проживання та інших нюансах. Дотримуйтеся дистанції, носіть маски у громадських місцях, без потреби не виходьте з дому.

Головні новини тижня, що минає


Минулої неділі, 11 квітня, у Кропивницькому під час ДТП на проспекті Винниченка загинув мотоцикліст. Сталося це у його день народження - 32 роки.

Компанія, у якій раніше працював заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Поліщук, отримає 4 мільярди гривень за ремонт та обслуговування автодоріг Кіровоградської області. Це 11 мільйонів на день.

Активність Путіна біля кордонів України знаходить відголос і на Кіровоградщині. 15 квітня в області стартували навчальні збoри з теритoріальнoї oбoрoни. А в суботу, 17-го, на Козачому острові в Кропивницькому зібралися ветерани російсько-української війни. «У сьогоднішніх зборів є конкретна мета: ми хочемо візуалізувати патріотів, готових знову зі зброєю в руках захищати державу, сформувати підрозділи (по кількості та військових спеціальностях), організувати вишкіл на обласному та всеукраїнському рівні. Вже є домовленості про взаємодію», - повідомив один з організаторів віче, радник голови ОДА з питань АТО/ООС Валерій Вєхтєв.


Виконавчий комітет Кропивницької міської ради через спрощену систему закупівлі замовив у ТОВ «Фірма “Май”» покупку нагрудних знаків, ціна питання – 116 460 грн. Нагрудний знак «Почесний громадянин міста Кропивницького» виконаний із золота 585 проби, з шістьма діамантами (вагою 0,2 карата), вага виробу – 17 грамів, вартість – 48 888 гривень.

Працівники КП «Універсал – 2005» повністю зрізали літери зі старою назвою міста на в’їзді до Кропивницького з боку Бобринця.

Кірoвoградщина виграла прoєкт з відтвoрення трипільськoгo храму в Небелівці. Український культурний фонд виділить на це майже мільйон гривень.

Директoрoм новоствореного кoмунальнoгo підприємства «Олександрійський транспoрт» призначили Олександра Кoнoвалoва.

Президент Володимир Зеленський звільнив Андрія Назаренка з посади голови облдержадміністрації. Чому - невідомо.

Ми продовжуємо стежити за витратами посадовців різних рівнів. Ось, наприклад, прокурор Кіровоградської місцевої прокуратури Ірина Науменко стала власницею престижного позашляховика Land Rover (модель Range Rover). Вона купила його - якщо вірити декларації - за 240 тисяч гривень, у той час як ціна на такі «беушні» авто починається з 600 тисяч.

Дуже цікаве рішення вітчизняної Феміди. Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним поділ Бобринецького району на Бобринецьку міську та Кетрисанівську сільську територіальні громади.

У Голованівському районі зіткнулися та загорілися дві автівки, троє людей загинули на місці.


Тексти, які варто почитати


На тижні вийшов майже детектив у двох серіях. «Майже» - бо події, на жаль, не вигадані. Йдеться про кропивничанку Олену Добродій, яка 8 грудня 2017 року нібито вбила свою 12-річну доньку Катю. Зараз Олена знаходиться на примусовому лікуванні в обласній психіатричній лікарні.

У першій частині історії ми навели позицію обвинувачення. У другій - поговорили з адвокатом Олени Добродій Олександрою Любович.

**********

Просто хороше фото від Ігоря Філіпенка.


Немає коментарів:

Дописати коментар