Шукати в цьому блозі

10 травня 2021

1000 знаків: #4. Коля

- Колюнь, зробиш мені кави? - Марина сонно мружить очі й не хоче вилазити з-під ковдри.

- Звісно, мила.

Щоденний ритуал: Коля встає хвилин на десять раніше, щоб зварити каву на двох. І щоразу - ну добре, майже щоразу - дружина питає, чи він це зробить. Але за дев’ять років подружнього життя ця її звичка питати про очевидне Колі зовсім не набридла.

- Машо, ти в школу збираєшся?

Восьмирічна донечка - татова розрада - хитро всміхається:

- А що, можна не йти?

- Та ні, доню, доведеться. Вставай, сонечко, поки ми з мамою каву допиваємо. Сніданок зараз буде.

Коля встигає все. І робота в нього серйозна - заступник начальника відділу в міськраді. Один з небагатьох - якщо взагалі не один, - хто не бере на такій посаді хабарі. Коля взагалі дуже принциповий і, як би це краще сказати, правильний. Взірець. Взірець для всіх: мама нахвалитися перед подругами не може (мій Колянчик тиждень тому несподівано приїхав з обласного центру з величезним букетом троянд. Просто так, без приводу), дружина за ним - як за стіною, для донечки - беззаперечний авторитет.

...З обіду Коля повертається, як завжди, вчасно, хвилина у хвилину. Так само вчасно - додому звичним маршрутом: зупинка, тролейбус, ще одна зупинка, магазин, щоб купити смаколиків домашнім, дім.

У тролейбусі ввімкнене радіо, передають останні новини: «У місті сталося жорстоке вбивство. У жертви акуратно перерізане горло. За попередніми висновками експертів, смерть настала близько дванадцятої тридцяти. Дівчина йшла на обід з офісу. Її тіло знайшли у дворі будинку неподалік кафе, де вона зазвичай обідала. Поліція поки не розголошує, над якими версіями працює. За словами колег убитої, вона ні з ким не конфліктувала та не мала ворогів».

Коля всміхається і погладжує ніж у кишені. Скоро його зупинка. Потім ще у магазин - і все, він нарешті вдома.

Немає коментарів:

Дописати коментар