Шукати в цьому блозі

16 вересня 2020

Блядський сквер


Два дні поспіль я виходжу вранці з маршрутки біля готелю «Київ» і йду до центрального ринку по сигарети. Потім - на роботу через центральний же сквер, відомий у народі під трохи іншою назвою. Не такою милозвучною, але цілком правдивою.

У сквері смердить, пробачте за натуралізм, сечею так, що очі ріже.

Це не просто жах. Це піздєц: центр міста - й аромати сечі у повітрі.

Розкажу історію з життя. Можливо, вона знадобиться при вирішенні проблеми.

Колись давно мої знайомі щовечора збиралися на лавці під двором в одного мужика. Гітара, випивка, дівчата - традиційний секс-наркотики-рок-н-рол. Господар ніколи їх не ганяв, певно, добре пам’ятав свою юність. Аж поки весь оцей натовп не почав сцяти неподалік лавки, у малині під парканом.

Мужик спочатку чесно попередив: якщо впіймаю - надеру вуха. Але всі молоді й запальні, хто ж це боятиметься якогось там старого пердуна. Тому на прохання не зважили.

Дарма. Однієї темної ночі в малину звично шугнула, на ходу розстібаючи блискавку на штанях, постать. І буквально вилетіла звідти, покотившись по пилюці. За нею вийшов власник подвір’я зі словами «пацани, я ж по нормальному до вас спочатку, а вам похер. Ну от вам». Чувак, який отримав смачну звіздюліну, встав, обтрусився і посунув додому - сходити в туалет. Дуже ефективний спосіб насаджування культури.

Я без поняття, яку програму має прийняти міська рада, щоб сморід зник. Створити спеціальну комісію? Робочу групу? Видати розпорядження? Списати купу паперу? Думаю, це все херня.

А от патрульним там попрацювати можна було би. Впіймати когось і покарати з усією силою закону. Дати по голові, наприклад, за супротив поліцейським при затриманні. А потім ще й оштрафувати на якусь немалу суму. (Можу підкинути знайомих колекторів, які день і ніч виноситимуть мозок: «Заплати штраф, козел!»)

Якщо хтось, не дай боже, справлятиме природні потреби під моєю хвірткою, я його рано чи пізно вистежу. І поясню, що так робити не можна. Центральний сквер - те саме подвір’я, господар у якому - обрана нами міська влада. Це не заклик до насильства і протиправних дій. Просто коли людям не доходять розумні доводи, треба використовувати якісь інші методи.

Ще можна офіційно перейменувати центральний сквер, як уже це давно зробив народ. Оприлюднити рішення міськради «Про перейменування скверу Центрального у місті Кропивницькому на Блядський сквер» на сайті мерії й забути про проблему. Ну а як ще може пахнути у сквері з такою назвою?

Немає коментарів:

Дописати коментар